Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 01:38

Офіційний сайт Дашкивецького НВК

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

19:08
Семінар з "Захисту Вітчизни"

Виховуємо патріотів

Усім відомо, з плином часу, під впливом різних чинників змінюються погляди поколінь на сучасність, змінюються політичні режими та менталітет громадян. Так сталося і в нашій країні. Не одного українця змінив Євромайдан, Революція Гідності, а згодом і АТО. Але наша нація вирізняється з поміж інших народностей саме згуртованістю і рішучістю. Зверніть увагу, наскільки виросли патріотичні погляди за минулий рік, скільки волонтерської допомоги передано на Схід і все це зусиллями простих українців. Чи народжуємося ми патріотами? – Безумовно ні. Патріотами стають. Любов до Батьківщини передається з молоком матері, з ніжними словами колискової, але переконання національної гідності, неповторності, рішучі патріотичні переконання української самобутності – це результат сімейного та шкільного виховання.

Цьогоріч військово-патріотичне виховання стало чи не домінуючим напрямком роботи кожної виховної служби у навчальних закладах. Починаючи з раннього шкільного віку педагоги сіють зерна патріотичної свідомості у душах маленьких українців, які ще не розуміють чому на них мати одягла вишиваночку, але чітко знають, що кольори національного прапора – синьо-жовті і коли звучить Гімн потрібно стояти струнко. Невмілими ручками поправляють першокласники маленькі синьо-жовті стрічки на портфеликах і коли запитуєш “Чому ви їх почепили?”, вони впевнено відповідають “Ми ж українці!” – і цим, мабуть, все сказано.

15 квітня у Дашковецькому НВК відбувся семінар вчителів Захисту Вітчизни. І скажу Вам по-правді, такий серйозний захід переріс у справжнє свято. Крім того, що учні 10 класу разом з вчителем ЗВ Степанюком М.П. підготували відкритий урок стройової підготовки, а вихованці військово-патріотичного гуртка “Сокіл”( “Джура”) приготували для гостей-вчителів показові змагання. Кожен із запрошених вчителів мав змогу особисто взяти участь у змаганнях, адже їм було запропоновано керувати роями учасників. На кожній із шести зупинок (фізична  та стройова підготовка, медико-санітарна підготовка , цивільний захист, скарби Полуботка(орієнтація на місцевості) , сапери) були завдання, які учні разом з вчителями – гостями виконували і отримували відповідні бали. В результаті усіх конкурсів перемогу здобув рій імені Івана Мазепи під вмілим керівництвом вчителя Захисту Вітчизни Петрашівської ЗОШ Суслика М.М. Усі учасники нагороджені грамотами та дипломами і солодкими подарунками.

По закінченні патріотичної гри присутні вчителі мали змогу переглянути гумористичну  виставу “Урок захисту Вітчизни у 10 класі”.

Найвищою нагородою для вчителя  є досягнення його учнів, а найвищою нагородою для вихователя – рівень самосвідомості вихованців. Коли бачиш задоволені посмішки на юних обличчях, розумієш – майбутнє нашої країни у надійних руках.

 

Переглядів: 456 | Додав: Kasjanov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024