Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 14:27

Офіційний сайт Дашковецького НВК

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Майбутнє належить лідерам
13:10
Майбутнє належить лідерам

 

Наш час потребує лідерів нової формації. Людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно. Проблема виховання молодих лідерів – це проблема підготовки людини майбутнього, людини, яка відповідає вимогам нового ХХІ століття.Ось чому необхідні пошук і підтримка учнівської молоді, чиї особистісні переконання спрямованні на активну участь у громадському житті, молоді, яка має організаторські здібності, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших. Цілком очевидно, що навички управління суспільством стануть надбанням людини тоді, коли участь в учнівському самоврядуванні сприятиме набуттю вихованцем необхідних знань, умінь і досвіду соціальної дії.Участь молодого покоління в учнівському самоврядуванні – важливий шлях і умова залучення учнівської молоді до радикальних перетворень, що відбуваються у нашому суспільстві. Найвідчутніші результати у формуванні соціально компетентної молоді дає широка варіативність учнівського самоврядування.Школа – це модель майбутнього суспільства. Основи громадського становлення та демократії закладаються з дитячих років, і самоврядування допомагають учням організувати власне життя своїх товаришів. Учні потребують практичних навичок управлінської діяльності, і саме вчителі їх забезпечують. Головною умовою розвитку самоврядування стає наявність педагогів, які хочуть і вміють співпрацювати з учнями.

Деякі критично мислячі люди можуть сказати, що самоврядування – це гра старшокласників у доросле життя, коли вони самостійно приймають рішення. Повірте, що ні. Учнівське самоврядування – це метод виховання відповідальних, рішучих, активних, інтелектуально-розвинених і самостійних старшокласників, які є опорою для вчителів і вірою у світле майбутнє. Нечасто вдається побачити представників молодого покоління із 13 шкіл району разом зі своїми педагогами-організаторами разом, святково одягненими та  рішуче настроєними. А саме такий захід «Зліт учасників учнівського самоврядування Віньковеччини» відбувся 18 квітня на базі Віньковецького НВК. Організувала цей чудовий захід методист БДЮТ, координатор учнівського самоврядування у Віньковецькому районі Ірина Михайлівна Єлізарова. На свято завітали й гості: начальник відділу освіти , молоді та спорту Віньковецької РДА В.І. Гевко, методисти методичного кабінету О.М.Штанько та С.М.Масловська.

Усі учасники заходу були патріотично настроєні. Про це свідчили яскраві вишиванки на кожному із учасників ( і в цей момент думаєш: «Яка ж у нас гарна культура!»)  і в унісон заспіваний Гімн нашої держави, стіни кабінету прикрашали фото колажі учасників, які на фотографіях та малюнках показали усю красу  подільського села. Спершу учасників привітав Василь Іванович, який наголосив, що майбутнє України саме в руках розумних і мудрих керівників, якими мають стати наші лідери. Ірина Михайлівна  ж наголосила на відповідальності за розпочату учнями справу, «… участь у шкільному самоврядуванні – це своєрідна підготовка майбутніх керівників до великих справ і перетворень в державі.»

Звичайно, головним завданням зльоту було підвести підсумки проведеної учнями роботи і вона очевидна. Як показали учнівські звіти і фото колажні презентації  обсяг роботи надзвичайно великий. Першою виступала голова районного самоврядування учениця Дашковецького НВК Аліна Андрійчук, яка лаконічно окреслила спектр роботи в усіх Міністерствах  учнівського самоврядування. Заступник голови учнівського самоврядування учениця Зіньківського НВК Ольга Трембовецька підвела підсумок роботи Міністерства культури і дозвілля. Секретар районного учнівського самоврядування учениця Петрашівської ЗОШ Поліна Бородкіна розповіла про роботу Міністерства засобів масової інформації, а учениця Подолянської ЗОШ Яна Петрик чітко окреслила роботу Міністерства спорту та охорони довкілля. Переглянувши звіти голів Міністерств не зразу віриться, що простим учням це стало до снаги, але ж факт очевидний. Тому залишається лише сказати «Так тримати й надалі!». По завершені офіційної частини для усіх 52 учасників учнівського самоврядування педагог-організатор Віньковецького НВК Е.Я.Хомишена провела інтелектуально-пізнавальну гру «Моя країна – Україна», яка дуже сподобалась присутнім.

По завершенні заходу В.І.Гевко дав високу оцінку проведеній учнями роботі і вручив грамоти за активну громадську позицію і участь у шкільному самоврядуванні.

Дійсно, наше майбутнє належить справжнім, з дитинства гідно вихованим лідерам, які є патріотами держави, достойною зміною теперішньому керівництву інам – вчителям вдвічі приємно, що таких чудових дітей виховуємо саме ми в системі демократичних взаємин виховного колективу на принципах самореалізації, самодіяльності, самодостатності та самоорганізації особистості.

Переглядів: 525 | Додав: Kasjanov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz